Adidas Stan Smith

Hey allemaal,

Zolang als ik me al kan herinneren houd ik ontzettend veel van sneakers. Ze zitten lekker en je hebt ze in allerlei soorten en maten, en het fijne van een sneaker is dat je ze elk seizoen kan dragen. Zo heb ik al allerlei soorten sneakers gehad zoals Nike, Adidas, Converse, Reeboks en heel veel meer. Ik heb zelf vooral veel witte sneakers omdat je ze makkelijk kunt combineren en omdat ze heel simpel zijn.

Mijn favoriete schoenen die ik nog steeds het meeste draag zijn  mijn witte Stan Smiths. Ik heb deze schoenen al een tijdje maar ik vind ze nog steeds erg leuk en ik draag ze met veel plezier. Je hebt ze in veel soorten en maten zoals in de kleur groen, rood, zwart, met verschillende soorten printjes en je hebt ze zelfs met klittenband. Ik heb ze met een  blauwe achterkant ”de originals”, ze lopen fijn en ik vind ze ontzettend leuk staan. Doordat ze zo simpel zijn kan je ze met veel kledingstukken combineren. Ze passen ook bij veel verschillende stijlen. Bijvoorbeeld bij een net jurkje, maar ook wat stoerder zoals bij een outfit met een leren jasje. Hoe ik het zelf meestal draag in de zomer of in de lente, is met een spijkerbroek en een wit shirt. Simpel maar heel erg leuk. Je kan ze ook in elk seizoen dragen zoals ik al schreef, bij een jurkje maar ook als je een winterjas aan hebt met een leuke broek en trui erbij. Ik draag deze schoenen in de herfst het liefst met een dikke trui, een broek en een sjaal.

DSC03830

Wat vooral heel interessant is, is de geschiedenis achter de schoen. Stanley Roger (oftewel) “Stan” Smith  is een Amerikaans oud-tennisser. Stan Smith werd in 1971 door Adidas benaderd om zijn naam te verbinden aan een tennisschoen: de Adidas Stan Smith. Deze tennisschoen, die ze nog steeds maken is nauwelijks veranderd qua vormgeving, het wordt nu niet meer gebruikt als tennisschoen maar als sneaker. In 1963 werd de eerste Stan Smith gemaakt maar was toen nog niet verbonden met de tennisser. Daarna wel vandaar dus het hoofd van hem op de Stan Smith schoenen. De schoenen zijn dus eigenlijk tennis schoenen en gemaakt om te sporten.

Ze zijn kwalitatief gezien erg goed, ik draag ze al langer dan 2 jaar en ze zien er nog steeds goed uit. Ze breiden ook steeds meer de collectie van de Stan Smiths uit voor meerdere mogelijkheden. Waar eerst alleen de groene, rode en blauwe achterkanten waren, zijn er nu al zo veel meer mogelijkheden bijgekomen en komen ze nog steeds met veel nieuwe designs. Zo heeft Adidas bijvoorbeeld een collectie gemaakt met de artiest Pharrel Williams. Ze hebben ze nu ook met hele gave palm bladeren op de zijkant en heeft Adidas de Stan Smiths ook in één kleur uitgebracht zoals deze roze sneakers, heel gaaf!

product foto

Zoals je hebt gezien zijn er heel veel mogelijkheden met de schoenen. Het maakt je outfit helemaal af. Ik hoop dat jullie deze post leuk vonden!

Liefs,

Serena

                                                                                                                              *voor dit artikel werkte ik samen met Sportshowroom

8 reacties

 1. oma zegt: Beantwoorden

  Veel loopplezier Serena!!

 2. Dieuwke zegt: Beantwoorden

  Leuke post! Zijn inderdaad fijne sneakers!

 3. jaa ik heb ze ook ben er echt dol op

 4. Rinske zegt: Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik wil die schoenen ook!

 5. Bianca zegt: Beantwoorden

  Fijne sneakers !!

 6. j.beket zegt: Beantwoorden

  Ik denk dat ze fijn zitten en het zijn leuke schoenen

 7. Leuke sneakers😍😍😍

 8. Lijkt me ook echt hele fijne schoenen en ze zien er ook gewoon leuk en casual uit.
  laura onlangs geplaatst…BLAUW BLAUW BLAUW – MALLORCA NO.4My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge